22 June 2024

Segmen ini memberi peluang kepada pendengar Ceritera FM untuk berinteraksi dengan para penyair sambil menujukan lagu kepada kawan dan teman pendengar CeriteraFM yang lain.

 1. Segmen ini akan dimulakan sebaik sahaja segmen ALC (Anugerah Lagu Ceritera FM berakhir)
 2. Sila tunggu makluman dari pengurusan dari masa ke semasa.
 3. Pemenang ALC dari tempat pertama ke tempat ke-4 secara automatik akan dihubungi oleh Pawara atau Penyiar untuk menawarkan segmen ini kepada mereka

SYARAT

 1. Segmen ini terbuka kepada semua pendengar, penyiar dan pawara di Ceritera FM
 2. Pendengar, penyiar dan pawara perlu memilih 10 lagu pilihan mereka. Lagu yang dipilih tidak terhad kepada genre-genre tertentu.
  3.Setiap lagu yang dipilih adalah lebih baik jika khusus kepada seorang pendengar. Jika anda mahu anda boleh menyatakan sebab-sebab kenapa. Adalah lebih baik juga, jika ia disertakan dengan ucapan.
 3. Setelah 10 lagu dipilih, sila berhubung dengan Penyiar yang anda pilih dan nyatakan hasrat anda untuk menyertai 10ALP dan berbincang masa yang sesuai untuk menyiarkan. Penyiar mungkin akan memberikan syarat-syarat mereka. Syarat ini tak tertakluk kepada keputusan Pengurusan CeriteraFM. Contohnya, Penyiar mungkin akan meminta biodata ringkas anda untuk disiarkan.

TERHAD

 1. Setiap penyampai hanya boleh menunaikan 10 ALP dari 7 pendengar sahaja.
 2. Keutamaan adalah berdasarkan kepada “Siapa Cepat dia Dapat”
 3. Jadi jangan lepaskan peluang anda!!

About Author

Shares